volt.nl
» home
» contact opnemen
» waarom een installateur?
» doe het zelf
» APK-w algemeen
Met de Powercheck verzamelt u informatie over de staat van onderhoud, eventuele behoeften en komende wijzigingen of uitbreidingen van de elektrische installatie. Als resultaat van de PowerCheck krijgt uw relatie een indicatie over de sterke en zwakke kanten van zijn elektrische installatie.
meer over powercheck

APK-w algemeen

APK voor gas en elektra-installaties:
installatiesector biedt helpende hand


U laat regelmatig uw cv-ketel onderhouden, zodat die veilig en goed blijft functioneren. Dat biedt zekerheid en veiligheid. Maar weet u zeker dat de rest van de installaties in uw woning net zo veilig en bedrijfszeker is? Ook een elektrische installatie heeft af en toe onderhoud nodig. En u wilt er toch zeker van zijn dat al uw gasleidingen lekdicht zijn? Daar kunt u zelf voor zorgen. En u bent er ook verantwoordelijk voor.
Vroeger controleerden de energiebedrijven op de veiligheid van installaties. Na de liberalisering van de energiemarkt en sinds de energiebedrijven niet meer direct aan de gemeenten waren verbonden, kwam hieraan een einde. Al zo’n tien jaar zijn er geen periodieke keuringen van installaties meer. Het gevolg is dat er gevaarlijke situaties kunnen zijn ontstaan waarop niemand meer zicht heeft.
Uit een onderzoek in Eindhoven onder 1.000 woningen is gebleken dat er sprake is van een serieus veiligheidsrisico. Manco's die werden geconstateerd zijn onder andere:Gas:
- leidingen die niet gasdicht zijn;
- ontoelaatbare CO productie van gastoestellen;
- onvoldoende ventilatie.


Elektra:
- foutieve uitbreiding van het elektriciteitsnet;
- direct aanrakingsgevaar;
- foutieve aarding;
- brandgevaar ten gevolge van overbelasting.

Bovendien bleken er ook nog veiligheidsproblemen te zijn met betrekking tot rookkanalen, bereikbaarheid van de kruipruimte en de watertechnische installatie.
UNETO-VNI, de branchevereniging van installateurs, is van mening dat een periodieke keuring van woninginstallaties noodzakelijk is om de veiligheidsrisico's te beperken. Zo’n keuring zou in bestaande woningen eenmaal per vier jaar moeten plaatsvinden. Verhuizingen en belangrijke aanpassingen van de installatie vormen ook logische keuringsmomenten. Nieuwbouwwoningen kunnen wat UNETO-VNI betreft na oplevering door een KOMO Instal installateur 10 jaar zijn vrijgesteld van een APK-keuring.
Wij, als UNETO-VNI installateur, kunnen op dit moment voor u al een keuring voor gas-, water- en elektrische installaties uitvoeren. Dat gebeurt aan de hand van een controlelijst die in de praktijk is beproefd.Daarmee heeft u de zekerheid dat u geen risico’s loopt met uw installatie.
Bel nu voor een afspraak. Uw veiligheid in huis mag toch geen twijfelgeval zijn?

Heeft u vragen over electrotechniek, neem dan contact met ons op.

Waarom veel bedrijven kiezen voor
Hendriks Elektrotechniek, leest u hier.

Voor het uitsparen van geld kunt u natuurlijk ook zelf werkzaam- heden uitvoeren. Wij informeren u graag over de beste manier van installeren.

Zonder hoofdpijn een boek lezen, buiten verlichting dimmen, tuinverlichting of verlichting van uw parkeerplaats? Wij bieden een oplossing.

Laat werkzaamheden aan elektrische installaties over aan een installateur.
Laat uw installatie regelmatig controleren door een installateur.

Met de PowerCheck verzamelt u informatie over de staat van onderhoud.

Radiografisch besturingssysteem
hoge flexibiliteit
efficiëntie
gebruiksvriendelijk