Aangesloten bij:

 

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt Elektro Groep

Energieweg 17M

4143HK Leerdam

info@volt.nl

Infrarood

 

 

Overbelaste eindgroepen en slechte verbindingen zijn vaak de oorzaak van brand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij thermografisch onderzoek kan, en moet, het systeem

in bedrijf blijven

en dat is gunstig

voor de bedrijfscontinu´teit.

 

Parkstad Inspecties heeft veel kennis en ervaring op het

gebied van thermografie en het interpreteren van warmtebeelden.

 

Overbelaste eindgroepen, slechte verbindingen, aanlopende overbrengingen, warmtelekken en andere onzichtbare knelpunten zijn bedreigingen voor de bedrijfscontinu´teit en mogelijke oorzaken van brand. Ze kunnen met behulp van een warmtebeeldcamera aan het licht worden gebracht. Niet voor niets geven verzekeraars vaak korting op de premie als u geregeld zo'n onderzoek laat uitvoeren.

 

Warmteontwikkeling is vaak een teken dat er iets mis is. Een overbelaste eindgroep in de elektrische installatie, een gecorrodeerd contact met hoge overgangsweerstand, een versleten lager; ze worden allemaal te warm. Dat maakt thermografische metingen een probate methode om in een vroeg stadium knelpunten op te sporen. Hierdoor kunt u tijdig ingrijpen en zo voorkomen dat machines en systemen uitvallen en wellicht zelfs dat er brand ontstaat.
Bij thermografisch onderzoek draait het om de infraroodcamera. Deze maakt tweedimensionale warmtebeelden en bepaalt nauwkeurig de temperatuurverdeling, waarbij hotspots direct aan het licht komen. Een groot voordeel is dat het systeem gewoon in bedrijf kan blijven. Bij reguliere inspecties moeten machines veelal worden uitgeschakeld en afgekoppeld, wat ten koste gaat van de continu´teit en ook het risico van beschadigde verbindingen met zich meebrengt. Met thermografisch onderzoek is ook nog eens vele malen minder tijd gemoeid.

 

Infraroodstraling gedraagt zich heel anders dan zichtbaar licht, waarbij ook de materiaaleigenschappen een grote rol spelen. Dit stelt hoge eisen aan de interpretatie van de meetgegevens omdat een verkeerde beoordeling gemakkelijk kan leiden tot foute conclusies en een onjuist advies. Parkstad Inspecties is hierin gespecialiseerd en beschikt over medewerkers die de internationale Level 1-training hebben gevolgd. Daarmee bent u verzekerd van een professionele analyse en een betrouwbare, gedetailleerde rapportage.

 

Thermografisch onderzoek is een goede en zinvolle aanvulling op veiligheidsinspecties volgens NEN 3140 / NEN 1010. Uiteraard kunnen wij het een en ander ook combineren met ander preventief onderzoek, zoals analyse van de lichtnetkwaliteit en het energieverbruik, en het controleren en bijwerken van de installatietekeningen.

Een stroomstoring, het kan overal gebeuren, maar wat doe je als je een storing hebt? Klik hier en kom precies te weten wat te doen.

 

 

Zonder hoofdpijn een boek lezen, buiten verlichting dimmen, tuinverlichting of verlichting van uw parkeerplaats? Wij bieden een oplossing.
 
Voor het besparen van geld kunt u natuurlijk ook zelf werkzaamheden uitvoeren. Wij adviseren u graag over de beste manier van installeren.
 
De Volt Elektro Groep is lid van het bestuur van UNETO-VNI. Meer weten hierover? Klik dan hier en wij brengen u graag op de hoogte.

Laat elektrotechnische  werkzaamheden over aan een erkend installateur.

Laat uw installatie regelmatig controleren door een inspecteur van Parkstad Inspecties.
 
Alle gegevens van uw beller met één druk op de knop op uw beeldscherm zichtbaar en gratis bellen binnen uw netwerk. Meer informatie..
 
Heeft u vragen over elektrotechniek, neem dan contact met ons op.
webdesign