Aangesloten bij:

 

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt Elektro Groep

Energieweg 17M

4143HK Leerdam

info@volt.nl

Oude tl-verlichting kost u zo € 1.000 per jaar extra

 

Conventionele tl-verlichting wordt nog breed toegepast in kantoren, winkels, bedrijfshallen, magazijnen en werkplaatsen. Maar er zijn moderne, energiezuinige varianten op de markt met meer lichtopbrengst, een langere levensduur en van betere lichtkwaliteit. Al snel een besparing van meer dan 40% op uw kosten.

 

Oude tl-verlichting herkent u aan de dikke T8-buizen, een elektromagnetisch voorschakelapparaat en traditionele starter. De buizen hebben een relatief hoog vermogen, bijvoorbeeld 58W. Moderne systemen hebben dunnere T5-buizen met in verhouding een lager vermogen, een elektronisch voorschakelapparaat en geen starter.

 

Stuk zuiniger

Hoogfrequente tl-verlichting (HF) is zo'n 40% zuiniger in energieverbruik. Een oude 58W/T8 lamp met een voorschakelapparaat van 12W heeft een zelfde lichtopbrenst als een hoogfrequente 35W/T5 lamp met een elektronische voorschakelapparaat van 4W. Bij een oppervlakte van 250 m2(kosten grofweg €10 per m2) betekent dit een besparing van 40% of wel €1.000,- per jaar.

 

Beter licht en dimbaar

Hoogfrequente verlichting flikkert minder. Dat komt doordat de frequentie van de spanning wordt verhoogd van 50 naar 30.000 Hz. Het lichtbeeld is daardoor veel rustiger, wat zeker prettig is in kantoren. HF-verlichting geeft winkels vaak een betere, meer moderne uitstraling. HF-verlichting is bovendien dimbaar. Daarmee kunt u deze afstemmen op het daglicht. Besparingen tot 80% zijn zo goed mogelijk.

 

Langere levensduur

Hoogfrequente lampen gaan langer mee, het aantal branduren is ruim 50% meer dan bij conventionele verlichting. Dat bespaart dus kosten voor lampen en uren voor de vervanging.

 

Investeren loont

Investeren in hoogfrequente tl-verlichting loont. Zeker in geval van nieuwbouw of vervanging van de huidige installatie. De armaturen zijn wat duurder, maar er zijn minder armaturen nodig voor dezelfde lichtopbrengst en ze verbruiken een stuk minder energie. De terugverdientijd van uw investering ligt voor winkels en kantoren tussen de 2 en 3 jaar. Deze terugverdientijd wordt korter als u gebruikmaakt van beschikbare subsidies. Omdat de HF-installatie zo'n 15 jaar langer meegaat, kan dit voordeel oplopen tot enkele tienduizenden euro's.

 

T5-lampen in bestaande armaturen

Sommige fabrikanten bieden een oplossing voor toepassing van energiezuinige T5-lampen in combinatie met conventionele voorschakelapparatuur. Door gebruik te maken van speciale adapters of zelfs een compleet hulparmatuur kunnen T5-lampen in de bestaande armaturen. De besparing is ook hier 30 tot 40%. Welke oplossing voor u bruikbaar is, hangt af van specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld of er voldoende inbouwruimte in de armaturen is en of de verlichting vaak aan- en uitgeschakeld wordt.

Een stroomstoring, het kan overal gebeuren, maar wat doe je als je een storing hebt? Klik hier en kom precies te weten wat te doen.

 

 

Zonder hoofdpijn een boek lezen, buiten verlichting dimmen, tuinverlichting of verlichting van uw parkeerplaats? Wij bieden een oplossing.
 
Voor het besparen van geld kunt u natuurlijk ook zelf werkzaamheden uitvoeren. Wij adviseren u graag over de beste manier van installeren.
 
De Volt Elektro Groep is lid van het bestuur van UNETO-VNI. Meer weten hierover? Klik dan hier en wij brengen u graag op de hoogte.

Laat elektrotechnische  werkzaamheden over aan een erkend installateur.

Laat uw installatie regelmatig controleren door een inspecteur van Parkstad Inspecties.
 
Alle gegevens van uw beller met één druk op de knop op uw beeldscherm zichtbaar en gratis bellen binnen uw netwerk. Meer informatie..
 
Heeft u vragen over elektrotechniek, neem dan contact met ons op.
webdesign